VEEL GESTELDE VRAGEN

Als de ballonvaart vanwege de weersomstandigheden niet door kan gaan, kijken we samen naar een alternatief om de ballonvaart alsnog te gaan maken.

Voor alle passagiers die meevaren heeft de ballonvaarder een speciale passagiersverzekering afgesloten. U hoeft zelf geen aparte verzekering af te sluiten.

Ballonvaren is één van de veiligste vormen van luchtvaart. Bij iedere beslissing van de piloot staat uw veiligheid voorop. Risico’s worden nooit genomen.

Het bijzondere van een ballonvaart is dat je geen last hebt van hoogtevrees. Je maakt geen contact met de grond en als gevolg daarvan heb je ook geen hoogtevrees.

Trek makkelijke vrijetijdskleding aan en stevige schoenen (geen slippers of hoge hakken)
De schouders dienen bedekt te zijn i.v.m. de warmte van de brander. 
De temperatuur in de ballon is niet kouder als op de grond. Als de ballon weer geland is kan de buitentemperatuur wat afkoelen hou dan rekening mee om een jasje of vest mee te nemen. Een petje kan prettig zijn tegen de warmte van de luchtballonbrander.

Als de kinderen boven de rand van de mand kunnen uitkijken, (+/- 1,20 mtr.)  mogen ze uiteraard ook mee in de ballon. Ook voor hen is het ook een onvergetelijk avontuur.